#GR#*! GEEN INTERNET #GR#*!

Op een mooie zonnige dag, lekker warm, ga ik naar mijn werk, de huiswerkbegeleiding voor leerlingen uit het VO. Ik doe mijn computer aan….. #GR#*! GEEN INTERNET #GR#*!

Balen.

Wat nu? Dan realiseer ik me wat dat betekent.  De leerlingen kunnen niet inloggen. Dus we kunnen niet controleren of ze er zijn. Je kan niet zien wie er wordt verwacht (er zijn leerlingen op werkweek) of wie zijn afgemeld. Stel je weet dat lesmaiemand komt, en hij is er niet, je weet geen telefoonnummer om te bellen.

De leerlingen gebruiken internet om hun huiswerk op te zoeken in SOM of Magister. Gelukkig hebben ze hun eigen telefoon met internetbundel, want via ons kan het niet. Maar is het waar dat je niet kan inloggen met je mobiele telefoon op de schoolsite?

Lesmateriaal online

Veel lesmateriaal is alleen op internet beschikbaar (boeken, werkstukken, werkboeken, opdrachten, ….), Dit hebben de leerlingen natuurlijk net vandaag nodig om huiswerk te maken. “Natuurlijk ben ik van goede wil, maar mevrouw ik kan niet doen. Ik doe mijn huiswerk wel thuis””. Moet ik ze nu geloven of niet. Soms ben ik te goed van vertrouwen, maar nu geen ik ze het voordeel van de twijfel. Ik kan het immers niet opzoeken of controleren. Bovendien is het mooi weer en is het net vakantie geweest en zal er nog niet weel huiswerk zijn (hoop ik).

Zelf kan ik ook niet veel doen. Geen dossiers om te lezen. Geen aantekeningen maken in het computersysteem over leerlingen (dan maar eerst typen in Word). Maar mijn computer is niet op een printer aangesloten, dus dan maar op ouderwets schrijven op papier.

Eigen telefoon

Ik besluit om maar een goede website te zoeken zodat een leerling Nederlandse grammatica kan oefenen. Ik doe dit op mijn eigen telefoon. Maar het voelt wel een beetje gek want alle leerlingen moeten hun telefoon inleveren en ik zit er op te kijken …… Ik ga dan maar deze blog te schrijven. Met pen want ik niet kan printen.

Yes

Yes, om 17.00 doet internet het eindelijk weer. Het is wel een lange middag zo. De aanwezige leerlingen balen, want die wilden ook graag vroeg naar huis. Helaas. De begeleiders zijn wel blij want nu we kunnen al onze gegevens invoeren.

Foutje

Ik mis nog een leerling en ga haar moeder bellen of ze nu wel of niet op werkweek is. Ze is niet op werkweek en had gewoon moeten komen. Moeder boos en gaat haar dochter bellen. Even later belt ze terug. Haar dochter is al geweest! Net voordat ik kwam is zij kort geweest, maar al haar huiswerk stond op internet, dus ze was snel weg. Iemand die haar heeft afgetekend heeft dit nog niet in het systeem gezet. Slik, foutje ….

“Alles ziet er anders uit als de zon schijnt” en er is internet

Internet is prachtig. Het heeft zoveel mogelijkheden en het leven wordt er zoveel makkelijker door. Tot dat er geen internet is ….. Dan kan je niets. Dan maar lekker naar buiten in de zon gaan zitten